КАК ДА ГОВОРИМ С ДЪЩЕРЯ СИ ЗА ТЯЛОТО И ?

           

  КАК ДА ГОВОРИМ С ДЪЩЕРЯ СИ ЗА ТЯЛОТО И ?

                                                                                         /от Sarah Koppelkam /




        Как да говорите с дъщеря си за нейното тяло, стъпка първа: не говорете за тялото и, освен да и обяснявате как функционира.
Не казвайте нищо, ако е отслабнала. Не и казвайте нищо, ако е качила на килограми.
Ако мислите, че тялото на дъщеря ви изглежда невероятно, не го казвайте. Ето някои неща, които може да казвате вместо това:
„Изглеждаш толкова здрава!“ е добро.
Или какво ще кажете за: „Изглеждаш толкова силна“.
„Мога да видя колко си щастлива – сияеш“
Още по-добре, направете й комплименти за нещо, което няма общо с тялото и.
Не коментирайте телата на други жени също. Не. Нито един коментар, нито добър, нито злобен.
Учете я да бъде мила към другите, но и към себе си.
Не рискувайте да говорите колко мразите своето тяло пред дъщеря си или да и казвате, че сте на диета. Всъщност дори не правете диети пред дъщеря си. Купувайте здравословна храна. Гответе здравословни ястия. Но не казвайте „Не приемам въглехидрати в момента“. Дъщеря ви никога не трябва да мисли, че въглехидратите са зло, защото срамът от това, което ядете е срам вътре във вас..
Дайте на дъщеря си кураж да тича, защото това ще намали стреса и. Окуражете я да ходи в планините, защото няма по-добро място да откриеш своята духовност от върховете на вселената. Окуражете дъщеря си да сърфира, или да се катери или да кара планинско колело, защото да се занимава с нещо, което я ужасява е добро нещо понякога.
Помогнете на дъщеря си да заобича футбола, гребането или хокея, защото спортовете ще я направят по-добър лидер и по-уверена жена. Обяснете и, че независимо от вашето остаряване, вие не спирате да имате нужда от работа в добър екип. Не я карайте никога да се занимава със спорт, в който не е влюбена..

Научете дъщеря си как да пече шоколадов кекс със две големи пакетчета масло.
Дайте й рецептата на баба и за Коледен кекс. Предайте и вашата любов да стоите на открито.
Може би вие и дъщеря ви имате  дебели бедра или широки гръдни кошове. Лесно е да мразите тези части от тялото, които не са с размер XS. Недейте. Кажете на дъщеря си, че с нейните крака може да пробяга маратон, ако иска, а ребрата й са просто куфар за силни бели дробове. Тя може да вика и да пее и да повдигне света, ако иска.

Напомняйте на дъщеря си, че най-доброто, което може да направи с нейното тяло е да го използва, за да движи нейната прекрасна душа.
~

Оригиналният текст е на Sarah Koppelkam и е публикуван в Huffington Post през 2013

Коментари

Популярни публикации