И ИЗВЕСТНИТЕ ЛИЧНОСТИ СЕ БОРЯТ С БУЛИМИЯ





И ИЗВЕСТНИТЕ ЛИЧНОСТИ СЕ БОРЯТ С БУЛИМИЯ

 
 
8 Famous Celebrities Who Battled Bulimia
 
 
 
 
 
Хранителните разстройства не се интересуват от това кой си, от размера на парите, които правиш или от състоянието на връзката си.
 Хранителните разстройства са ужасяващи и никой не е имунизиран.
 Всеки, от принцеса до просяк, може да стане жертва на тази живото-променяща се, животозастрашаваща, психическа болест . And celebrities are no exception. Знаменитостите не са изключение. Най-мощните, най-красивите, хората,  на които се възхищаваме като звезди, са били (или са) засегнати.
"Освен да се занимаваме с обикновените проблеми на сърцето, депресията, кавгите с роднини, т.н. ... Ние (актьорите) се справяме с много отхвърляне." Всеки може да стане и да ни каже, че не сме подходящи за това, което търси. Това са списък на нещата, които ми бяха казали: трябва да наддавам на тегло, след това да отслабна, да фиксирам носа си и да надувам устните си....
 Булимия - всеки, който знае какво е това, даа мразиш наична, по който изглеждаш, да самопредизвикваш повръщане, придружено от екстремно чувство на вина, депресия, безпокойство, сърцебиене...и целият цикъл продължава дълго време....., в теб няма енергия, жар за живот...."Боллоуд Рича 

Националната асоциация за хранителни разстройства (NEDA), САЩ определя булимия нервоза като "потенциално животозастрашаващо нарушение на храненето", при което човек непрекъснато се опитва да не наддава на тегло, като се занимава с епизоди на преяждане и прочистване, често наричани цикли на преяждане. Те са придружени от принуда да се ангажират с някакъв метод на прочистване, за да се освободят от тялото на допълнителните калории чрез повръщане, злоупотреба с лаксативи или диуретици, периоди на гладуване или прекомерно упражняване.
По време на преяждане , той или тя са склонни да ядат много храна, най-често сами. След приключване на преяждането, следват чувства на самообвинения и срам.  В този момент яденето може да изглежда като единственото решение, което да  им помогне да се справят с чувствата си.  Но след няколко минути храната може да изглежда като източник на всички проблеми.  Рича казва: "Хранителните разстройства са най-добре пазената тайна на филмовата индустрия".
"Как, аз, уверено, образовано момиче от голямо семейство с велики приятели и страхотни почитатели, падна на това ниво?! Но това се случи и това може да се случи на всекиго", казва Рича. Видът на глупаво тяло и медийното разглеждане на всяка част от тялото ви е просто преобладаващо. И не само жените във филмовата индустрия страдат от  хранителни разстройства. Тя разкри, "Знам и за някои мъже- звезди, които също са булимични". Но жените, повече от мъжете, имат напълно дефектна цел в ума си - загуба на тегло, а не фитнес. Нищо чудно, че хранителните разстройства са свързани с най-често срещаните психични проблеми, пред които са изправени жените. 
булимия-личности-1

Дори принцеса Диана, една от най-обичаните и най-възхитителните жени в света, се бореше с булимия много години след приказната й сватба.
" Натискът на непрекъснатото обществено съзнание постави началото при принцеса Даяна и тя посочи булимията като "механизъм за бягство".  Битката й започва през 1981 г. и продължава до края на десетилетието, когато най-накрая потърси лечение. Принцеса Даяна използва своя пример като начин да повиши осведомеността и  в смелата си реч относно нейните лични борби -даде смелост на много хора да започнат да говорят за собствените си разстройства на храненето.

" "Не попадайте в  илюзията, която виждате на екрана и в списанията", е съветът на Рича Чада към жените навсякъде: "Не обърнете мъжкия поглед към себе си". We need to stop holding the band of silver screen, ramp-walking, women high on a pedestal. Трябва да спрем да държим лентата със сребърен екран, ходене по рампа, жените високо на пиедестал.
Трябва да спрем да се стремим да приличаме на глупости или да подражаваме на стандарта на красотата, представен във филмите. Трябва да се научим да обичаме себе си, такива каквито сме.

Джейн Фонда

Като говори открито за 30-годишната си битка с хранителни разстройства, Фут Гуру и носителката на Оскар Джейн Фонда се превърнаха в модел за жени от всички възрасти.  "Цялата култура ни казва, че трябва да бъдем по този начин или по онзи  начин. Трябва да изглеждаме така, трябва да се държим така или така п", казва Джейн Фонда в статия на уебсайта на "Форбс". Тя беше една от първите известни жени, които говореха за борбата с хроничния перфекционизъм, започнала, когато беше само на 12-годишна възраст.  Тя се бореше с цикли на преяждане, очистване и ограничаване. Тя беше на 40 години, когато най-сетне осъзна, че причинява вреда на себе си и се сблъска с пристрастяването си. Оттогава Джейн води кампания за повишаване на осведомеността за  анорексия  и булимия.

булимия-личности-2
 Бритни Спиърс


 След първата си хит песен "... Baby One More Time" през 1999 г. личният живот на Бритни Спиърс е в заглавията.  Бритни е влязала и изизала от рехабилитацията в опит да отстрани проблемите си с алкохола, наркотиците и булимията. Съобщава се, че от 16-годишна възрасте страдала от  булимия нервоза, за да предотврати натрупването на тегло. Бритни прекратявала заболяванеот  по време на двете си бременности, но отново започвала след раждането на синовете си, за да възвърне теглото си.

булимия-личности-3



 Линдзи Лоън

Линдзи Лоън започна кариерата си като модел за детска мода, продължи оттам да прави реклами и след това заема водеща роля в римейката на "The Parent Trap" от 1998 г.  Тя дори стартира кариера в пеенето, но през 2006 г. Линдзи се отваря към Vanity Fair за супер слабите дни и казва на списанието, че страда от булимия.  "Бях болна и също бях уплашена, знаех, че имам проблем и просто не мога да го призная, ръцете ми бяха отвратителни, нямах ръце, имах около себе си  хора, които да седят и да казват:" Ти ще умреш ако не се грижиш за себе си "По-късно тя казва за Daily Mail Великобритания: "Чувствам се чудесно в тялото си, сега  се чувствам комфортно в собствената си кожа".

булимия-личности-7 
 
Дайте на жената прегръдка, усмивка, или просто и кажете колко е красива!
Това не струва нищо и може да помогнете на някого да се чувства здрав и щастлив!!!

Коментари

Популярни публикации