БЪДИ ПРОМЯНАТА В СВОЯ ЖИВОТ И МОЖЕ БИ ВДЪХНОВЕНИЕТО В НЕЧИЙ ДРУГ!

 

 
БЪДИ ПРОМЯНАТА В СВОЯ ЖИВОТ
 И МОЖЕ БИ ВДЪХНОВЕНИЕТО В НЕЧИЙ ДРУГ!
 
 
 
 

За да постигнем промяна е нужно да се променим. За да се променим е необходимо да виждаме и проблемите си, и да ги разрушим, защото вече осъзнати, те нямат никаква разрушителна сила.!
 
Целта на групата: човек да се опознае- без страх, честно и с любов, за да стане промяната възможна! Онази промяна, която ще го направи по-здрав, щастлив и адаптивен, след което ще гледа на себе си по един нов начин, с разбиране на това, което се случва в него и с него, с повече обич и топлота; без саморазрушително осъждане и критикуване.
 
Защото промяна прави човека по свободен в изборите му, по способен по различен начин да задоволява своите дълбоки нужди и да се чувства удовлетворен.
 
Опознаването на самия себе си, осъзнаването на емоциите и чувствата ни, на новите начини, но които може да ги изразим -действа оздравително. Прави ни по-сигурни и уверени в себе си, по-автономни, свободни и щастливи.  Ставаме по способни да се приемем и харесваме такива, каквито сме.
 
В нашата група за подкрепа ще се учим да избираме собствените си отговорности според степента на вътрешното ни съзряване!
 
 За да е здрав и щастлив човек, е необходима хармония на личността му. Хармонията идва от реда, а той от равновесието. Тогава изчезва вътрешният конфликт между трябва и искам, тоест между правила, норми, предразсъдъци и чувства, често пораждащ физически симптоми с емоционални прояви.
 
Щастието е именно в тези отношения, в които можем да споделяме и съпреживеем с другите: мислите си, емоциите си, гледните си точки, преживяванията си.
Никой съзнателно не разбира да се разболее!
Нима, вие- страдащите не знаете и то най-добре от всички, че храненето ви не е нормално или за страшните и фатални последици понякога....
Когато сте се чувствали: проверявани, дебнати, дали ядете, как, кога, по колко, повръщате ли, може би сте си мислили:
“Как така не разбират за какво става въпрос, може би вашето истинско и прекрасно Аз някъде от дълбините на душата ви все по-често ви напомня за себе си- самотно, нещастно, гладно, жадно за топлина, любов, истинска емоция, живот.
 А тази обърканост, ниско самочувствие, тревога- “Не няма да показвам нищо от това, защото трябва да съм перфектна, силна и неуязвима”.........
 
Какво ще правим по време на групата: ще споделяме мислите си, ще опознаваме себе си, ще съпреживяваме емоции,  ще общуваме, ще се смеем , плачем, ядосваме , тъжим, радваме ... Ще се учим да чувстваме и да се наслаждаваме на това,  да се отваряме за другия и да общуваме с него- не само с главата си, а и със сърцето си.  Така постепенно ще достигнем и до  усещането, че няма храна, която да утоли емоционалния ни глад, жажда, която да изрази чувствата ни вместо нас.
 
Вие имате личния опит, а аз професионален- в срещите си с хора, борещи се за независимост. Няма да си говорим за това, което толкова пъти сте прочели. Ще си говорим за емоции и чувства. За тези безброй начини, по които може да ги изразим и да им се насладим. Защото, това вече го знам от личен опит, споделената емоция с другия и изживяването и ни правят здрави и наистина щастливи и успешни!
 
Не знам, кога ще дойдеш, не знам и колко ще стоиш.
Важно е да усетиш своята потребност и да я удовлетвориш!
Когато си готов и колкото си готов. Когато и колкото решиш– Добре Дошъл!
Само ти знаеш колко ти е нужно, за да продължиш напред , по-здрав: и физически и емоционално.
Животът има смисъл !Аз приемам да съм тук и сега и искам да те познавам!
 

Нека да приемем предизвикателството да живеем и да търсим- да там е рискът, но и щастието!
                                                                                     
                                                                                       Даниела

 

Коментари

Популярни публикации